dimarts, 27 de setembre del 2016

Primeres passes de recuperació de la resclosa

Els voluntaris de Decathlon i de l’associació Martinet, aquest diumenge 25 de setembre, han fet les primeres passes de recuperació de la resclosa.

20160925_100829

Reunides 45 persones a la font dels enamorats, Associació Hàbitats vam explicar als participants de la jornada, el projecte de custòdia que des de 2009 s’està desenvolupant a la riera de Martinet i quines són les properes accions. Amb això ens vam separar en dos grups.
El primer grup, per tal d’afavorir la fauna de la riera, van construir caixes niu per a mallerengues de la mà de GOT – Grup d’Ornitologia del Tenes. Sabíeu que les mallerengues volen fer-se el niu cada any?  I que als pardals els agrada tenir el niu ben ple? Vam penjar 6 caixes al llarg de la riera i la tardor que ve en farem el control i veurem si han estat ocupades per aquests ocells. Els més petits van començar a recollir material per a construir un hotel d’insectes de cara a la primavera, troncs, pinassa, pinyes… seran les habitacions d’aquests animalons.





















El segon grup, van començar a desbrossar el canal de decantació de la resclosa de la riera de Martinet i és ben bé cert que la unió fa la força, amb poc més de 2hores, es van retirar muntanyes de vegetació i vam trobar els dos murs del canal. Xerracs, aixades, pics, estisores de podar, serres… els voluntaris i voluntàries van fer una feinada que deixa a punt el terreny per recuperar aquesta resclosa, construïda pel duc de Solferino l’any 1827.













Volem agrair la participació a tots els voluntaris i voluntàries de Decathlon i d’associació Martinet i us convidem a participar de les properes jornades a la riera!
Aquest projecte és possible gràcies al suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, DEcathlon i i del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad.

territori_h3

logo color

Logo.jpg